MARQUESINA

BIENVENIDOS A "EL MUNDO Y SUS MARAVILLAS", quédate si te gusta lo que ves, me harás muy feliz.
gadgets para blogger

martes, 7 de mayo de 2019

RUÏNES D'EMPÚRIES

Palaiàpolis
L'antiga petita península on hi havia la Palaiàpolis es troba avui dia unida a terra ferma. En aquesta antiga península, avui es troba el poble medieval de Sant Martí d'Empúries, mentre que la part que abans fou l'antic port grec i que fou enterrada per sediments es troba ocupada per horts. Aquesta zona amb prou feines ha estat excavada, ja que des de l'antiguitat ha estat habitada. Sembla que, després de la fundació de la Neàpolis, la Palaiàpolis es féu servir com a Acròpoli (fortalesa i temple). Estrabó parlà d'un temple dedicat a Àrtemis que es trobava en aquesta illa.

Neàpolis

Basílica paleocristiana amb paviment de mosaic, datada dels segles IV i VII dC, situada sobre l'estoa adossada a l'àgora. Posterior a l'abandonament de la palaiapolis, fou construïda a sobre d'aquesta
En aquesta part, es troben els edificis més representatius de la ciutat. Fou fundada a la primera meitat del segle VII aC, convé tenir en compte que gairebé tot el que s'observa a primer cop d'ull correspon a les èpoques republicana i imperial, i fins i tot al començament de l'alta edat mitjana. Per això, el que és estrictament grec, tant de les èpoques arcaica i clàssica com de l'època hel·lenística, es troba al subsòl i només és visible en certs sondeigs realitzats abans del 1939, a les zones excavades a partir dels anys 80, especialment a la zona sud de la ciutat i a la zona nord de la neàpolis, excavada a partir del 2005.



3 comentarios:

  1. Precioso,es un sitio que me encantó, tanto la parte romana como la de los canales.Bonita entrada

    ResponderEliminar
  2. Gracias Julia, es un lugar con mucho encanto.
    Con una persona como tu que enseña muy bien, y yo con ganas de aprender se puede conseguir buenos resultados.
    Gracias.

    ResponderEliminar
  3. Magnifica Ampurias, con sus ruinas Romanas y su calles tan bonitas.
    Saludos.

    ResponderEliminar