MARQUESINA

BIENVENIDOS A "EL MUNDO Y SUS MARAVILLAS", quédate si te gusta lo que ves, me harás muy feliz.
gadgets para blogger

martes, 4 de febrero de 2020

SRI LANKA

Sri Lanka és un estat asiàtic de tradició mil·lenària famós per ser un puntal de saviesa en l'antiguitat i per ser avui un dels països més densament poblats. Abans del 1972 era conegut amb el nom de Ceilan. És un país insular situat al sud-est de l'Índia i banyat per les aigües de l'oceà Índic. Originalment conegut com a Heladiva, està habitat per més de vint milions de persones. L'illa va ser coneguda en l'antiguitat com Lanka, Lankadvīpa, Simoundou, Taprobane, Serendib i Selan. Va ser denominada popularment com l'«illa dels mil noms». Durant la seva colonització, l'illa va prendre el nom, en anglès, de Ceylon, que es va continuar utilitzant posteriorment. La seva particular forma i la seva proximitat a l'Índia van fer que l'anomenessin la «Llàgrima de l'Índia».

Per la seva ubicació en el camí de les principals rutes marítimes, Sri Lanka és un vincle naval estratègic entre l'Àsia occidental i el sud-est asiàtic, i ha estat un centre de la religió i la cultura budista de l'antiguitat. Avui en dia és un país multireligiós i multiètnic, en el qual gairebé un terç de la població és seguidor de religions diferents del budisme, especialment l'hinduisme, el cristianisme i l'islam. La comunitat singalesa és majoria. Els tàmils, que es concentren al nord i a l'est de l'illa, constitueixen la minoria ètnica més important. Altres comunitats inclouen els musulmans àrabs, malais i els burghers.

Famosa per la producció i exportació de te, el cafè, el cautxú i el coco, Sri Lanka compta amb una progressiva i moderna economia industrial i el més alt ingrés per càpita a l'Àsia meridional. La bellesa natural de Sri Lanka pels seus boscos tropicals, les seves platges i el seu paisatge, així com el seu ric patrimoni cultural, converteixen l'illa en una destinació turística de fama mundial.

Després de més de dos mil anys de regnes i governs locals, parts de Sri Lanka van ser colonitzades per Portugal i els Països Baixos a partir del segle XVI, abans que el control de tot el país fos cedit a l'Imperi britànic el 1815. Durant la Segona Guerra Mundial, Sri Lanka va ser una base important per a les forces aliades en la lluita contra l'Imperi japonès. Un moviment polític nacionalista va sorgir al país a principis del segle XX per tal d'obtenir la independència política, que va ser finalment acordada amb els britànics després de les negociacions de pau el 1948.

La història de Sri Lanka ha estat marcada durant més de dues dècades per un conflicte ètnic entre el govern nacional i el moviment insurgent Tigres d'Alliberament de l'Eelam Tamil (Liberation Tigers of Tamil Eelam o LTTE en anglès). A principi del 2002 els dos bàndols en conflicte van acordar un alto el foc, el qual va ser trencat en reiterades oportunitats per ambdues parts. A principi del 2009 el govern nacional va iniciar una ofensiva contra els Tigres que va durar diversos mesos i va resultar en l'aniquilació de la guerrilla i la mort dels seus alts comandaments, però amb un altíssim cost de vides civils.




4 comentarios:

  1. Todos los países asiáticos me atraen mucho, la pena es que están muy lejos y viajar a ellos es muy caro.
    Cuesta mucho leer tu blog, deberías cambiarle el color a la letra.
    Un abrazo

    ResponderEliminar
  2. Si es verdad Julia son países maravillosos, el bolsillo no da para poder viajar a estos lugares

    ResponderEliminar
  3. Pasé a saludarte y desearte un bon cap de setmana.
    Una forte abraçada

    ResponderEliminar
  4. Did you know there's a 12 word sentence you can speak to your crush... that will induce intense feelings of love and instinctual attraction for you deep inside his chest?

    Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, look after and care for you with his entire heart...

    12 Words That Fuel A Man's Desire Response

    This instinct is so built-in to a man's genetics that it will drive him to try better than ever before to take care of you.

    In fact, fueling this dominant instinct is so important to having the best ever relationship with your man that once you send your man one of these "Secret Signals"...

    ...You'll instantly notice him open his soul and heart for you in such a way he haven't expressed before and he will recognize you as the only woman in the universe who has ever truly understood him.

    ResponderEliminar